Veerkrachtcoaching

Preventie van stress & burn-out

Veerkrachtcoaching?

 

Veerkracht. Wat betekent dat precies? Veerkracht betekent aanpassingsvermogen aan stress en tegenslagen en daar zelf sterker uitkomen. Het gaat om doorgroeien, niet enkel terugveren. Veerkracht maakt het verschil tussen wel/niet ervaren van (chronische) stressklachten.

Stresshantering

Word je regelmatig blootgesteld aan stressbronnen? Ervaar je wel eens stressklachten en wil je hiermee veerkrachtig leren omgaan? Dan kan veerkrachtcoaching een oplossing bieden. We leren stresssignalen herkennen en hoe je de balans draagkracht/draaglast kan herstellen. Er worden vaardigheden aangeleerd zoals bijvoorbeeld ontspanningstechnieken, timemanagement, en assertiviteit. We ontleden ook  je gedachten over stressbronnen en de manier waarop deze impact hebben op je gevoelens en gedrag op het werk. We trachten je te leren omgaan met deze negatieve gedachten op een constructieve manier.

Burn-out, overspannen, depressie

Ervaar je langdurig veel stressklachten, is er sprake van overspanning of burn-out? Dan kan coaching ontoereikend zijn en adviseren we eerder therapie. Hiervoor kan je terecht bij de psychologenpraktijk van intra-extra. Voor meer informatie klik je rechtsboven op de groene knop.

Individuele begeleiding

Werkwijze

Tijdens een intakegesprek bespreken we je vragen en trachten we doelen te formuleren. We bekijken of veerkrachtcoaching je kan helpen om deze doelen te bereiken. Je krijgt onder andere technieken en opdrachten aangereikt.

Kostprijs

Een sessie van 1 uur kost 80 euro

Voorbeeld

“Ik merk dat ik de laatste tijd moeilijker om kan met stressvolle situaties. Ik word meteen heel emotioneel, voel me helemaal overvraagd/overspoeld en kan moeilijker de te volgen stappen bedenken. Ik vlucht dan vaak in taken die meteen voldoening geven, maar helemaal niet belangrijk zijn. Vroeger zag ik problemen als uitdagingen, kreeg ik een energieboost en dacht ik heel snel oplossingsgericht. Ik wil graag opnieuw met die veerkracht in mijn job staan.”

Online groepssessies piekeren

Werkwijze

De cursus piekeren bestaat uit 4 sessies van 2uur. 
Aan de hand van een brede waaier aan oefeningen rond o.a.ademhaling, relaxatie, mindfulness, leer je anders omgaan met (pieker)gedachten. Je leert jezelf tot rust brengen en je gedachten te sturen in een zelfgekozen richting. Aan het einde van de training heb je meer rust in je hoofd, kan je je gedachten beter ordenen en lig je niet meer wakker van je gedachten. 

Data

Momenteel staan er geen nieuwe cursusdata gepland. Bij vragen/interesse kan je terecht bij Linda Heirbaut (0472/918 665)

Kostprijs

De kostprijs van deze training is 200 euro. 

Maak een afspraak

Wil je veerkrachtig leren omgaan met stress om een burn-out te vermijden? We doorgronden samen met jou je huidige situatie en de stressbronnen om met de negatieve gedachten te leren omgaan.

In samenwerking met Intra-Extra psychologenpraktijken.