Loopbaancoaching & studiekeuze

Samen maken we de juiste keuze

Voor wie?

Begeleiding bij studiekeuze

Je bent 18 jaar en je staat voor je studiekeuze. Je hebt nog onvoldoende zicht op je talenten, vaardigheiden en drijfveren, laat staan dat je daar een studierichting aan kan koppelen. Of je twijfelt tussen twee richtingen en je wil weten welke het beste aansluit bij jou om de knoop te kunnen doorhakken. Begeleiding bij je studiekeuze kan een oplossing bieden. We onderzoeken samen wie je bent, wat je kan en wat je wil én zoeken welke studie de beste match is.

Loopbaan- en sollicitatiebegeleiding

Je beter voelen in je huidige job? Je talenten ten volle ontplooien en meer uit je job halen dan je nu doet? Ontdekken waar je goed in bent en hoe je die kwaliteiten optimaal kan inzetten?

Een nieuwe uitdaging zoeken, maar wat en hoe? Of al een duidelijk doel voor ogen hebben, maar nog niet goed weten hoe dit te bereiken? Weet je welke job je wil, maar wil je graag sollicitatiebegeleiding? Ervaar je moeilijkheden met het opstellen van een motivatiebrief? Weet je niet goed wat je wel/niet in je curriculum vitae zet? Hoe stel ik me voor en wat zeg ik over mijn minpunten? Zijn dit vragen waarmee je worstelt? Dan is loopbaanbegeleiding misschien wel iets voor jou? Via zorg op maat zoeken we samen hoe je in je job het beste uit jezelf kan halen.

Loopbaanbegeleiding kan met én zonder loopbaancheques. De voorwaarden om in aanmerking te komen voor cheques vind je rechts onder de module “kostprijs”.

Voor loopbaanbegeleiding kan je terecht op drie locaties: Herentals, Begijnendijk (regio Aarschot) en Diest

Kostprijs met/zonder loopbaancheques

Loopbaancoaching

Zonder loopbaancheques betaal je €80 per sessie.
Met de eerste loopbaancheque heb je recht op 4 sessies voor €40, met de tweede loopbaancheque 3 sessies voor €40.
Voorwaarden om gebruik te kunnen maken van loopbaancheques vind je via deze link: www.vdab.be/loopbaancheques

Studiekeuze

Per sessie betaal je €80 

Voorbeeld 1

J. werkt drie jaar als IT consultant in een groot bedrijf. Hij was erg enthousiast over zijn job toen hij net startte. Zijn motivatie daalde echter na een tijdje. Hij voelt zich niet goed meer in zijn job, maar ze zijn veel voordelen aan het werken in dit bedrijf. Hij wil bekijken waarom hij zich niet goed voelt in zijn job en wat hij hierin kan veranderen. Hij verandert liever niet van job en zoekt liever oplossingen binnen het huidige bedrijf. 

Voorbeeld 2

K. werkt al 12 jaar als onthaalmedewerkster in een garage. Ze is uitgekeken op haar job. Na een overname van de garage voelt ze zich ook niet goed meer bij de manier waarop het er aan toe gaat op haar werkplek. Ze wil graag zicht op haar competenties en interesses, zodat ze zich volledig kan heroriënteren op de arbeidsmarkt. 

Maak een afspraak

Voor je start met loopbaanbegeleiding kan je een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek aanvragen. We bespreken je huidige situatie en je gewenste situatie en bekijken of deze vraag in aanmerking komt voor loopbaanbegeleiding.

In samenwerking met Intra-Extra psychologenpraktijken.